utorok 11. apríla 2017

BILLA: Nabíjacie elektrostanice pre elektromobily
Na Bajkalskej ulici v Bratislave pribudli nabíjacie stanice pre elektromobily. Zákazníkov, ktorí sa ich rozhodnú využiť, poteší, že nabíjanie nie je spoplatnené.

Nové stanice dokážu v jednom momente plnohodnotne nabíjať naraz až 4 elektromobily. V blízkej budúcnosti spoločnosť plánuje vybudovať nabíjacie stanice aj v ďalších slovenských mestách. Na Slovensku má BILLA momentálne k dispozícii dva elektromobily, ktoré fungujú ako služobné vozidlá pre zamestnancov centrály, ale plánuje rozšíriť vozový park o ďalšie elektromobily.

Podporovanie obnoviteľných zdrojov energie oslovilo aj Billu, ktorá sleduje ekologické trendy a usiluje sa o ich integráciu aj na lokálnej úrovni. Počas dvoch rokov plánuje investovať 5 miliónov eur na zvýšenie energetickej efektívnosti v existujúcich predajniach. Za dôležité však považuje tiež zmeniť myslenie ľudí, ktorí s technológiami manipulujú, aby si uvedomili priamy vplyv na spotrebu energií. Pomôcť majú školenia zamestnancov s cieľom ekologickej edukácie. Zavedenie normy ISO 50001 bude úspešné vtedy, keď zamestnanci začnú rozmýšľať o šetrnom správaní aj po príchode domov.