pondelok 5. júna 2017

Novinka: Archív slovenského rozhlasu
Od 1. júna 2017 je na internete dostupný archív rozhlasových dramatických diel z dielne RTVS, ktorý poteší všetkých fanúšikov kvalitnej rozhlasovej tvorby.  

Prvé online sprístupnenie vybraných literárnych a dramatických diel z produkcie rozhlasových služieb RTVS je reakciou na poslucháčske žiadosti o možnosť návrat u k titulom, ktoré ľudí zaujali v čase prvého vysielania. Podarilo sa odstrániť nevysporiadané autorské práva, ktoré spusteniu tejto služby doteraz blokovali. Zároveň sa pripravuje postupné zverejnenie všetkých výrazných titulov uplynulých rokov.

Vďaka pravidelným aktualizáciám RTVS Archívu EXTRA si poslucháči rovnako budú môcť vypočuť dramatické a literárne diela v čase, ktorý im najviac vyhovuje. Už teraz nájdete na http://archivextra.rtvs.sk napr. skvelú adaptáciu Čechovovej Čajky režiséra Patrika Lančariča, v ktorej sa predstavili Emília Vášáryová, Richard Stanke, či Marián Labuda, rozprávku Gösta Berling s Emíliou Vášáryovou, Annou Javorkovou, Jánom Gallovičom a Františkom Kovárom, ale napríklad aj úspešné rozhlasové spracovanie Gogoľovho Revízora v podaní Daniela Heribana.