piatok 16. júna 2017

Radíme: Pripútavajte sa aj na zadných sedadlách
Na čerpacích staniciach OMV budú dnes odmenené posádky vozidla, ktoré budú mať zapnutý bezpečnostný pás na predných aj zadných sedadlách. Zámerom informačnej kampane je znížiť počet zranení motoristov.

Využitie bezpečnostných pásov má veľký význam. Viaceré nehody by nemuseli skončiť tragicky, ak by ľudia boli pripútaní aj na zadných sedadlách, čo stále nie je štandard. „Pri náraze v rýchlosti totiž takýto človek voľným pohybom môže preletieť cez predné sklo, čo samo o sebe má väčšinou fatálne následky, dokonca pritom vie ublížiť až s následkom smrti človeku na prednom sedadle, ktorý je pripútaný. Takisto môže preletieť aj bočným sklom a auto ho privalí. Pri takýchto nehodách sú najčastejšie zranenia hlavy, chrbtice i vnútorné poranenia až s následkom smrti", vysvetlil Boris Chmel z Operačného strediska zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Pre zodpovedných motoristov je zaujímavý dnešný dátum. V piatok 16.6. budú na tridsiatke čerpacích staníc OMV Slovensko na posádky áut striehnuť hostesky a budú odmeňovať práve tých pasažierov, ktorí sa nezabudli pripútať.