piatok 23. júna 2017

Vyskúšali sme: Nový cider
Na slovenský trh prichádza ďalšia novinka - belgický cider z dielne rodiny Stassenovcov, ktorá sa výrobe tohto nápoja venuje už od roku 1895 a vďaka ktorej uzrel svetlo sveta vôbec prvý ochutený cider na svete.  

Nový produktový rad ciderov Stassen pozostáva z troch chutí: Cidre Brut, Cidre Cuvée Rosé a Cidre Grand Cru, ktoré sa líšia použitím rozdielnych odrôd jabĺk a ich kombinácií v procese výroby. Použité odrody sa pestujú vo vápencovej pôde v nadmorskej výške 200 m.n.m. Chuť ciderov z týchto špecifických odrôd dopĺňa použitie známych kvasníc z regiónu Champagne. Nazýva sa preto aj šampanským medzi cidermi s obsahom alkoholu 7,4% a 8,2%.


Novinka bude dostupná v 750 ml sklenených fľašiach v prémiových prevádzkach segmentu Horeca. Mali sme možnosť ochutnať cidre medzi prvými na slávnostnom uvedení v Bratislave. Môžeme tak potvrdiť, že majú výraznú ovocnú chuť a oslovia najmä konzumentov, ktorí uprednostnia výrazne sladké a šumivé nápoje. Zaujímavosťou je, že Cidre Brut je vyrobený už nielen z jabĺk, ale aj z hrušky. Samotná cena 6,99 Eur za fľašu však nepatrí k cenovo atraktívnym – premieta sa v nej marketingový koncept produktu ako alternatívy k šampanskému.