utorok 25. júla 2017

Trend: Jedine cestovanie ťa urobí skutočne bohatším - LOL
Obľúbený a najzásadnejší citát generácie Y. Neprešiel ani mesiac, čo si vybalili kufre a už zase vymýšľajú, kam by vyrazili. Pokračujeme v charakteristike generácie Mileniálov.

Mileniál nemá zavreté hranice, nikdy to nepocítil a historky o výjazdných doložkách sú pre neho sci-fi. Lacné letenky dokáže zohnať do pár klikov a rovnako aj ubytovanie, najčastejšie v hosteli či cez webovú službu Airbnb, ktorá sprostredkováva celosvetovo ubytovanie v domácnostiach. Jazyk už tiež prestáva byť bariérou, hranice sa zmazávajú a niet sa čomu diviť, že vo voľnom čase mladí najradšej cestujú niekoľkokrát ročne. Všetko je preňho o zážitkoch.

Svoju prácu musíš milovať - like a boss
Chápeme, že ste chceli mať zo svojej ratolesti právnika či lekára a teraz ste mierne znepokojení, keď vám pred nosom máva ponukou brigády vo fastfoode. Mileniáli to majú so zamestnaním nasledovne: za prioritu považujú balans medzi zamestnaním a osobným životom a v práci sa chcú cítiť slobodne. Preto nie je prekvapením, že generácia Y len nerada obetuje svoj voľný čas a víkendy práci. Dnešní mladí striedajú zamestnania ako na bežiacom páse. Pri práci potrebujú cítiť spokojnosť a dávať do nej „celé srdiečko“. Pokiaľ to tak dlhší čas nie je, vydávajú sa na lov ideálneho zamestnania znovu. Najväčšou motiváciou je pre nich výška mzdy a hneď za tým nasleduje zaujímavosť práce a sebarealizácia v zamestnaní.