utorok 1. augusta 2017

Bloodhound: Najrýchlejšie auto sveta
Vozidlo Bloodhound SSC má za cieľ prekonať rýchlosť 1.600 km/hod. Technológie pomáhajú získavať inžinierom dáta v reálnom čase a ďalej optimalizovať výkon automobilu.

Zhromažďovať, analyzovať a vysielať dáta z viac než 500 senzorov umiestnených v nadzvukovom automobile Bloodhound SSC (Super Sonic Car) umožnia cloudové technológie. Pomocou nich tímy technikov priamo optimalizujú vozidlo Bloodhound SSC. Získavajú v reálnom čase prehľad o tom, ako rôzne súčasti a technológie automobilu pracujú, čo umožňuje rýchlo nachádzať aj riešiť prekážky, ktoré zatiaľ stoja v ceste dosiahnuť rýchlostný rekord.

Vysielanie by malo byť k dispozícii tiež žiakom a študentom, ktorí vďaka tomu získajú jasnejšiu predstavu o technológiách, ktoré poháňajú najrýchlejšie pozemné vozidlo. Len vo Veľkej Británii každoročne viac než 100.000 študentov vypracováva práce, ktoré sa na projekt Bloodhound nejako vzťahujú, alebo sa ním inšpirujú. Celosvetovo ide iste o milióny ľudí a vzhľadom na to, že vozidlo tohto roku vstúpi do fázy terénnych skúšok, bude tento počet ďalej rásť.

Na projekte Bloodhound sa podieľajú Oracle, Castrol, Zhejiang Geely Holding Group, Nammo, MTN, Rolex a Rolls Royce.