streda 30. augusta 2017

Šetríme: Nákup školských pomôcok 
Koniec letných prázdnin prináša každý rok záťaž pre rodinný rozpočet. Z prieskumu Lyoness vyplýva, že najnevyhnutnejšie školské pomôcky na žiaka môžu tento rok vyjsť až na 212 eur! Ako tieto náklady znížiť a ušetriť? 

Školské pomôcky tvoria v rodinnom rozpočte nemalú položku napriek tomu, že žijeme v ére počítačov a elektronických pomôcok. Prvák potrebuje prakticky všetko nové, pri starších žiakoch zase minú rodičia viac na drahšie pomôcky. Jednou z možností, ako na týchto nákupoch ušetriť, je opätovné používanie starších pomôcok. Aj tie sa však časom opotrebujú a kúpa nových je nevyhnutnosťou. Ďalším spôsobom ako ušetriť, je obmedzenie nákupu extra príslušenstva. Deti často v nákupnom ošiali od svojich rodičov požadujú aj pomôcky, ktoré sa im páčia, ale nepotrebujú ich...

Cenu školskej výbavy môžu znížiť tiež akcie, zľavy či vernostné systémy. Pri výpredajoch je možné ušetriť časť nákladov, ale  musíme si na ne počkať. Hrozí teda, že požadovaný tovar bude vypredaný. Zaujímavou možnosťou sú preto práve vernostné systémy. Nemusia sa pritom sledovať akcie ani čakať na zľavy. Navyše jednu kartu dokážete použiť pri kúpe písacích potrieb aj pri kúpe oblečenia v rôznych obchodoch a výhody sa kumulujú na jednom mieste. Časť peňazí z nákupov sa tak získa späť bez zbierania bodov či sledovania časového obmedzenia akcie.