pondelok 25. septembra 2017

Aplikácia: Testovanie vodičov 
Jednoduchá mobilná aplikácia aktívne sleduje a hodnotí štýl jazdy. Bezpečnou jazdou si vodiči budú môcť „vyjazdiť“ zľavu na povinnom zmluvnom poistení. 

Počas jazdy aplikácia automaticky zbiera dáta o nebezpečných manévroch a po jej skončení poskytne konkrétne odporúčania, ako jazdiť bezpečnejšie. Súčasťou AXA Drive sú tiež osobné tipy, ktoré sa používateľom zobrazujú na základe ich štýlu šoférovania. Aplikácia využíva hardvérovú výbavu mobilných telefónov: akcelerometer, gyroskop a GPS modul. Systém všetky získané dáta spracuje, a to vrátane informácií získaných z mapových podkladov o prechádzanej trase a aktuálnych dát z monitorovacích satelitov. Automaticky sú do vyhodnotenia zahrnuté aj relevantné meteorologické dáta, respektíve špecifiká dennej / nočnej jazdy. To významne rozširuje kvalitu a autenticitu dopravných štatistík, ktoré vodič získa okamžite po skončení jazdy, vrátane grafu zrýchľovania, predbiehania, zatáčania a brzdenia.

Na mapách, ktoré sú dostupné pre každú ukončenú jazdu a vodiči sa k nim môžu kedykoľvek vracať, si môžu zároveň zobraziť a pripomenúť kritické miesta a pred ďalšou cestou sa tak vyvarovať opakovaným chybám. Odporúčania AXA Drive ocenia najmä menej skúsení vodiči. Môžu si zobraziť napríklad tipy, ktoré sú v komunite aplikácie najviac oceňované inými používateľmi. Testovacia verzia aplikácie je voľne dostupná pre všetkých záujemcov na Google Play (Android) či AppStore (iOS). Je otvorená pripomienkam vodičov, ktorí môžu svoje návrhy na zlepšenie zasielať priamo prostredníctvom aplikácie.