piatok 29. septembra 2017

Európska noc výskumníkov 2017: Made by Science – Vytvorené vedou
V poradí 11. ročník festivalu vedy na Slovensku sa uskutoční tradične posledný septembrový piatok, 29. septembra 2017 v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach, Poprade a Tatranskej Lomnici. 

Každý deň využívame tisícky výsledkov vedy a inovácií - počnúc ranným budíkom až po zhasnutie večernej lampy bez toho, aby sme si to uvedomovali. Noc výskumníkov 2017  odhalí vedu vašej každodennej rutiny. Organizátori pripravili zaujímavý program, ktorý osloví všetky vekové kategórie a záujmové skupiny. V bratislavskej Starej tržnici budete môcť navštíviť aj infostánok Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. K dispozícii tu budú informačné materiály o vede a výskume v Európskej únii, ako aj zaujímavé súťaže a kvízy, pri ktorých si odvážlivci otestujú svoje vedomosti a zároveň sa aj niečo nové dozvedia.

Európska noc výskumníkov je projekt podporovaný programom Európskej komisie na podporu výskumu, vývoja a inovácií - Horizon 2020.  Noc výskumníkov je celoeurópska iniciatíva zameraná na populárno-vedeckú činnosť a učenie sa zábavnou formou. Uskutočňuje sa každý rok posledný piatok v septembri a je do nej zapojených viac ako 30 krajín a vyše 300 miest. Podujatia pod hlavičkou Noci výskumníkov interaktívnou formou s účasťou verejnosti predstavujú to, čo výskumníci robia pre spoločnosť a propagujú kariéru výskumného pracovníka medzi mladými ľuďmi a ich rodičmi.