piatok 8. septembra 2017

Informačné technológie: Veľké regionálne rozdiely
Zamestnávatelia pristupujú k plošnému zvyšovaniu miezd, čo môže znížiť odliv kvalitných a stabilných pracovníkov do zahraničia. Mzdový prieskum 2017 porovnal finančné ohodnotenie 230 pracovných pozícií v 7 kľúčových segmentoch. Ako dopadlo IT? 

Nedostatok špecialistov spôsobuje veľkú konkurenciu medzi firmami a boj o zamestnancov. Trh momentálne najviac potrebuje programátorov so zameraním na vývoj webových a mobilných aplikácií ako aj odborníkov na cloudové a ERP riešenia. Veľký dopyt po kvalifikovaných IT zamestnancoch vytvára kombinácia a rast menších progresívnych „IT domov“, rozširujúce sa aktuálne centrá zdieľaných služieb o IT, ako aj etablovanie sa nových globálnych centier technickej podpory s dopytom pracovníkov helpdesku, špecialistov na aplikačnú podporu, sieťové technológie a virtualizáciu.

Mzdy sú však rôzne a záležia od rokov praxe a kraja. Ohodnotenie informačného riaditeľa môže v hlavnom meste dosiahnuť do 6000 eur za mesiac, avšak v iných mestách môže byť obdobný výkon ohodnotený od 3600 eur.