piatok 15. septembra 2017

Trend: Stop plytvaniu potravinami
Vyše 500 predajní Tesco v celej strednej Európe už ponúka prebytky pre potravinové banky a charity. 

Tesco je tak opäť bližšie k naplneniu svojho záväzku, že do roku 2020 všetky jeho predajne v strednej Európe budú ponúkať potravinové prebytky vhodné na ľudskú spotrebu potravinovým bankám a miestnym charitatívnym organizáciám pre ľudí v núdzi. Aktuálne už bolo darovaných 12.000 ton prebytočných potravín – čo sa rovná viac ako 29 miliónom jedál.

Na Slovensku Tesco momentálne daruje potravinové prebytky zo 100 svojich obchodov vrátane všetkých hypermarketov a aj niektorých menších formátov. Ako jediný reťazec je schopný darovať potravinové prebytky do všetkých regiónov Slovenska. Okrem toho spoločnosť oznámila aj ďalšie aktivity zamerané na boj proti plytvaniu potravinami v strednej Európe:
- rozšírenie predaja sortimentu krivého ovocia a zeleniny Perfectly Imperfect do všetkých hypermarketov Tesco v strednej Európe, ktoré pomôže dodávateľom menej plytvať svojimi výrobkami,
- záväzok ukončiť akcie typu „1+1 zdarma“ na čerstvé ovocie a zeleninu v celej strednej Európe, aby sa tak nepodporovalo plytvanie potravinami v domácnostiach.