pondelok 23. októbra 2017

Novinka: Aplikácia a SOS karta prvej pomoci
Všeobecná zdravotná poisťovňa spustila mobilnú aplikáciu, vďaka ktorej budú mať jej poistenci kdekoľvek po ruke preukaz poistenca, budú informovaní o nároku na preventívnu prehliadku, nájdu podrobnosti o predpísaných liekoch či o poskytnutých výkonoch zdravotnej starostlivosti. 

Zaujímavosťou novej aplikácie bude SOS karta prvej pomoci. Prostredníctvom nej si poistenec do mobilu uloží základné zdravotné údaje, ktoré pomáhajú v prípade poskytnutia prvej pomoci. Nechýbajú ani kontakty na pobočky s otváracími hodinami, navigáciou k nim a ďalšie užitočné informácie.

Bezplatná mobilná aplikácia VšZP je dostupná v Apple store aj Google play store. V prvej etape prináša tieto služby:
- Preukaz poistenca v mobile umožňuje poistencom mať kedykoľvek pri sebe preukaz, preukaz svojich detí, ako aj Európsky preukaz zdravotného poistenia (EHIC). Spolu s preukazom sa zobrazuje aj online informácia o nároku poistenca na zdravotnú starostlivosť.
- Prevencia poistencov informuje o preventívnych prehliadkach, na ktoré má klient zo zákona nárok, ako aj o tom, kedy naposledy preventívnu prehliadku u lekára absolvoval.
- SOS karta prvej pomoci: poistenec si do nej môže zaznamenať informácie o krvnej skupine, chronických chorobách, alergiách, liekoch. Údaje sa na displeji zobrazia aj v prípade, že je mobilný telefón zamknutý. Súčasťou je možnosť zavolať rýchlu zdravotnú službu na linke 155 či ICE kontakt.
- Možnosť kontaktovať call centrum VšZP zo Slovenska a krajín Európskej únie, odoslať odkaz s otázkou, alebo si vyhľadať konkrétnu pobočku.
- Moje zdravie v telefóne zaznamenáva zdravotné výkony za uplynulý rok a ich cenu, predpísané lieky za uplynulý polrok, náklady na lieky a možnú úsporu na doplatkoch.