štvrtok 7. decembra 2017

On-line: Šanca pre majiteľov áut zasiahnutých Dieselgate

Je vaše auto na zozname vozidiel s manipulovaným emisným softvérom? Ak ste svoje auto kúpili v období od 1.1.2009 do 18.9.2015, pridajte sa k tisícom Európanov, ktorí sa rozhodli svojich práv dovolať spoločne. 

V septembri 2017 americká právnická kancelária Hausfeld oznámila spoluprácu s členmi Európskej spotrebiteľskej organizácie BEUC pri zastupovaní majiteľov áut dotknutých tzv. Dieselgate škandálom zo Slovenska, Slovinska, Švajčiarska, Litvy a Nemecka. Začiatkom novembra podal Hausfeld v mene 15.000 nemeckých majiteľov áut hromadnú žalobu na nemeckom súde. Ak chcete zabojovať o vrátenie kúpnej ceny vášho auta spolu s ďalšími Európanmi aj vy, zaregistrujte sa na http://sk.myright.com/.

Spotrebiteľská on-line platforma je už aj v slovenčine a nájdete tam všetky potrebné informácie. Stačí  sa zaregistrovať, vyplniť potrebné formuláre a priložiť relevantné dokumenty. Právne služby sú bezplatné, myRight si vyúčtuje 35% províziu len zo sumy, ktorú reálne vymôže vo váš prospech. Cieľom tejto pilotnej výzvy je v prvej fáze do 14.1. 2018 nájsť a registrovať minimálne 1000 majiteľov áut zo Slovenska, aby sa aj Slováci mohli pridať k medzinárodnej kolektívnej akcii.

Na Slovensku projekt zastrešuje Spoločnosť ochrany spotrebiteľov (S.O.S.) Poprad. Slovenským majiteľom automobilov je počas pracovných dní v čase od 12:00 do 15:00 k dispozícii aj bezplatná telefonická linka s číslom 0800 123 163.