streda 20. decembra 2017

Upozorňujeme: Koncoročné platby

Platenie faktúr či prevody peňazí na záver roka je potrebné zadať včas. Posledný deň tohto roka vychádza na nedeľu, takže na posledné úhrady bude menej času.

Banky opäť upozorňujú na termíny realizácie koncoročných platieb. Ak chcete získať štátnu prémiu k stavebnému sporeniu či daňovú úľavu pri dôchodkovom sporení, musia byť peniaze na účet príslušnej inštitúcie pripísané ešte v tomto roku. Elektronické prevody sú na konci roka tiež časovo ohraničené. Platba cez internetbanking alebo mobilbanking bude zrealizovaná do konca roka, ak bude odoslaná do 29. decembra. Do inej banky či krajiny EÚ je však lepšie platby v eurách zadať o deň skôr. Transakcie v rámci jednej a tej istej banky sa zrealizujú štandardne v rámci jedného dňa. Pri prevode do inej banky sa musí počítať s dňom navyše.

Počas vianočných sviatkov sa upravia tiež otváracie hodiny pobočiek bánk. Od 24. decembra do 26. decembra budú mať banky všetky svoje pobočky zatvorené. VÚB však bude mať otvorenú pobočku v bratislavskom nákupnom centre Centrál do 12. hodiny (počas všetkých dní, aj 24.12.). Banky otvoria pobočky až od 27. decembra a do 30. decembra budú k dispozícii podľa štandardných otváracích hodín. Na Silvestra budú pobočky otvorené len dopoludnia do 12. hodiny iba v niektorých nákupných centrách. Na Nový rok 1. januára 2018 budú všetky pobočky zatvorené. Rovnako tak na sviatok Troch kráľov, teda v sobotu 6. januára 2018.

Ak predsa len nestihnete poslať peniaze včas, môžete využiť urgentný prevod, za ktorý si ale vo väčšine bánk zaplatíte.