štvrtok 11. januára 2018

Výzva: 10 miliónov eur na triedenie odpadov

Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo výzvu na podporu dotrieďovania vytriedených zložiek komunálnych odpadov, predovšetkým tých, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov. 

Od štvrtka 11. januára 2018 môžu v rámci novej výzvy z Operačného programu Kvalita životného prostredia žiadať o podporu fyzické a právnické osoby oprávnené na podnikanie v oblasti nakladania s odpadom. Podpora bude poskytovaná na budovanie, resp. modernizáciu dotrieďovacích liniek na vytriedené zložky komunálneho odpadu, a to so zameraním na vytriedené zložky komunálnych odpadov, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov. Cieľom je zvýšenie kapacity systémov na triedenie komunálnych odpadov, a tým zníženie celkového objemu odpadu ukladaného na skládkach.

Žiadosti je možné predkladať priebežne až do vyčerpania finančných prostriedkov. Podpora bude poskytovaná v súlade so schémou štátnej pomoci (regionálna investičná pomoc). Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 1,5 mil. eur. V snahe minimalizácie administratívnej záťaže žiadateľov ministerstvo v rámci predmetnej výzvy vytvorilo priestor na využitie elektronickej výmeny informácií priamo s príslušnými verejnými inštitúciami, ktoré nimi disponujú.

Úplné znenie uvedenej výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku (s kódom OPKZP-PO1-SC111-2018-38) je dostupné na webovom sídle op-kzp.sk.