streda 27. júna 2018

Do školy na bicykli: V rekordnom počte

Do štvrtého ročníka celonárodnej kampane sa tento rok zapojilo 198 materských, základných a stredných škôl, pričom 6.450 registrovaných žiakov na cestách za vzdelaním už najazdilo vyše 46.000 kilometrov.

Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V prvej kategórií, podľa počtu zapojených žiakov sa na prvom mieste umiestnila Základná škola na Ulici Mládežníckej z Púchova, kde sa do kampane zapojilo 356 žiakov. Na druhom mieste sa umiestnila Základná škola v obci Rohožník, tretí skončili žiaci Základnej školy v Borskom Mikuláši. Žiaci víťazných škôl budú ocenení stojanmi a zámkami na bicykle a tiež pripomienkovými predmetmi s logom kampane.

Druhá kategória sa týkala propagácie bicykla ako dopravného a športového prostriedku. Kreatívne materiály, ktoré školy pripravili, mali možnosť získavať priazeň publika na sociálnej sieti. V tejto kategórií zvíťazili študenti Gymnázia v Spišskej Starej Vsi, nasledujú ich žiaci zo ZŠ Veľký Šariš a ZŠ Jedľové Kostoľany. 

V súvislosti s cykloaktivitami škôl vzniká aj sprievodná kampaň „Škola priateľská k bicyklom". Zameriava sa na bezpečné cesty v okolí škôl, edukáciu a potrebu zavedenia cyklistických stojanov pred vzdelávacími inštitúciami.