štvrtok 16. augusta 2018

Upozorňujeme: Každý mesiac zmizne až 23.000 mobilných zariadení


Podľa spotrebiteľského prieskumu Kaspersky Lab každý piaty dovolenkár (18%) tvrdí, že fotografie a videá z ich ciest sú to najdôležitejšie, čo vo svojich mobilných zariadeniach majú uložené. V podobnom prieskume spoločnosti sa až 28% respondentov vyjadrilo, že keby svoje zariadenia stratili, alebo im ich ukradli, prišli by navždy o vzácne fotografie z dovolenky.
      
Podľa štatistík Kaspersky Lab je funkcia Anti-Theft, súčasť Kaspersky Internet Security pre Android, spustená približne 1,5-krát za minútu a v priemere 23.000 Android zariadení je mesačne nahlásených ako stratených alebo ukradnutých. Používateľom sa preto odporúča, aby dbali na ochranu svojich zariadení a dát uložených v nich počas celej letnej sezóny.

V opačnom prípade sa ich mobily a fotografie v nich uložené môžu zaradiť medzi tie stratené či ukradnuté. Napokon 4% ľudí na celom svete už má nepríjemnú skúsenosť so stratou alebo krádežou mobilného telefónu. Viac ako polovicu (57%) tvorili zariadenia Android, nasledujú prenosné počítače (29%) a iPhony (21%). Prostredníctvom jednoduchých a účinných nástrojov na ochranu pred krádežou majú spotrebitelia v prípade straty zariadenia možnosť zapnúť budík, alebo zablokovať či lokalizovať ich zariadenie na diaľku. V prípade krádeže môžu dokonca zlodeja mobilom tajne odfotiť.

Napriek riziku a dostupnosti bezpečnostných riešení výskum Kaspersky Lab ukázal, že len 22% používateľov v súčasnosti využíva výhody ochrany proti krádeži, ktoré pomáhajú chrániť ich zariadenia.