streda 10. októbra 2018

slovensko.sk: Nové e-schránky

Od sprístupnenia nového vizuálu elektronických schránok uplynul už takmer rok a pol. V poslednom období vykonala Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) viacero dizajnových a funkčných zmien a na vylepšovaní elektronických schránok plánuje pokračovať aj v budúcnosti.

Prechodné obdobie, počas ktorého je dostupná duálna verzia schránok, t. j. starý a nový vizuálvizuál, trvá od 1. júla 2017. Cieľom paralelného fungovania oboch verzií je, aby mali používatelia dostatočný čas na osvojenie si práce v novom prostredí elektronických schránok. NASES plánuje v najbližších mesiacoch toto prechodné obdobie ukončiť a starý (červený) vizuál elektronických schránok úplne vypnúť.

Tí používatelia, ktorí ešte stále pracujú so starými schránkami, by sa mali čím skôr oboznámiť s novým vizuálom. Ak sa vám nový vizuál elektronickej schránky nezobrazuje korektne, aktualizujte si verziu vášho internetového prehliadača. V prípade, že pri práci v novom vizuáli elektronickej schránky nenájdete funkciu, ktorú ste predtým v starej schránke využívali, svoje podnety a postrehy môžete adresovať priamo na mailovú adresu lepsieschranky@nases.gov.sk.