pondelok 17. decembra 2018

Novinky: Knihy pre ženy aj mužov

V predvianočnom období boli slávnostne uvedené do života viaceré knižné novinky. Ak teda ešte premýšľate nad milým darčekom, ktorý zaručene poteší, nechajte sa inšpirovať.

Tehotenstvo v obrazoch - Publikácia je výnimočná obrazovou dokumentáciou z ultrazvukových vyšetrení zachytávajúce vývoj dieťaťa, čo ocenia nielen tehotné ženy, ale aj študenti a začínajúci lekári. Dopĺňajú ich informácie, ako sa bábätko vyvíja a čo už dokáže, aké vyšetrenia budú nasledovať, čo sa deje s telom matky, na čo má dávať pozor aj ako zvládať niektoré problémy. Nechýbajú ani informácie o pôrode, šestonedelí a dojčení, o odporúčanej pohybovej aktivite, kozmetike a strave v tehotenstve či o starostlivosti o novorodenca. Hlavným autorom je MUDr. Michal Holáň, významný slovenský prenatálny kardiológ. Skúsenosťami prispeli aj ďalší uznávaní odborníci z oblasti gynekológie a pediatrie.

Tučibomba no a čo? - Všetky ženy túžia po láske. Ale aj po obdive a uznaní. A všetky ženy si lásku, obdiv a uznanie zaslúžia. Bez ohľadu na ich vek či hmotnosť, tvrdí autorka Renáta Názlerová. Svoje o tom vedia aj hlavné hrdinky príbehu o hľadaní cesty k mužom a ich srdciam. Jedna je ešte veľmi mladá a druhá je zas vo veku, kedy už mnohí na lásku neveria. Napriek viacerým rozdielom sa obe zblížia a spoločne nájdu, čo hľadajú. Nájdu svoju pravdu o sebe a o živote navôkol. A ukážu vám, že krása nemá presné parametre. Pretože krása je v oku toho, kto sa pozerá.

Napečme si šťastie – Herečka a moderátorka Katka Brychtová ponúka niekoľko návodov, ako byť šťastný a prezrádza, čo robí šťastnou ju. Ak radi pečiete, v tejto knižke nájdete recepty na koláče aj dezerty, klasické i moderné: medovníčky, sypaný tvarohový koláč, šišky, čučoriedkovník, medové rezy, ale aj návod na prípravu creme brulée, tiramisu, Pavlovovej torty, čokoládovej peny, Sacherovej torty či vlastných praliniek. Takisto nechýbajú recepty na zdravšie, no pritom stále veľmi chutné dobroty. Bonus pre tých, ktorí majú radi slané, je tip na langoš, pizzu, focacciu i pagáčiky. Recepty sú prehľadné a jednoduché, predstavujú inšpiráciu pre všetkých, ktorí už pečú, ale aj pre začiatočníkov.

Do poslednej omrvinky – Nová kuchárska kniha je určená pre nadšencov udržateľného životného štýlu a aj pre všetkých, ktorí sa s touto témou stretávajú po prvýkrát. Poteší gurmánov a zástancov náročnejšej gastronómie, ktorí v nej nájdu aj jednoduché a hlavne rýchle riešenia použiteľné v každej kuchyni. Spolupráca blogerky Lucie Grigovej a skúseného šéfkuchára Vojta Artza prináša inovatívny prístup k stále aktuálnejšej téme zodpovedného nakladania s potravinami.

Dievča v zrkadle - V poradí 17. kniha Kataríny Gillerovej opäť ponúka pútavý dej s prekvapujúcimi zvratmi a témy. Hotely, koncertné sály, ustavičné cestovanie – tak vyzeralo detstvo Olívie, ktorej rodičia mali kapelu. Chýbali jej kamarátky a pocit rodinnej istoty. Tú neskôr nachádza ako dospelá v Jonášovej rodine. Olívia sa snaží potlačiť traumy z detstva a teší sa na spoločný život s Jonášom. Do jej plánov nečakane zasiahne príchod nového šéfa do firmy – bývalého spolužiaka, ktorého kedysi odmietla. Keď sa šéf rozhodne využiť túto príležitosť, aby sa jej pomstil, Olívia nachádza oporu v kamarátke Dorote, ktorá sa sama snaží vyrovnať so životnými sklamaniami. Nádejou pre Dorotu sa stáva sympatický osamelý muž, ktorý ju zahŕňa pozornosťou. Keď však kamarátky nájdu v pivnici jeho vily ukrytú bábiku a detské oblečenie, nádej sa mení na podozrenie...