pondelok 10. júla 2017

Novinka: Pre postihnutých spoluobčanov
Na internete pribudol archív s televíznymi dielami špeciálne upravenými pre potreby sluchovo znevýhodnených. Obsah pre zrakovo znevýhodnených divákov bude do archívu zaradený koncom júla.

Dokoran.rtvs.sk umožní sledovať audiovizuálne diela v špeciálnej úprave pre ľudí so sluchovým postihnutím. V archíve nájdu výber filmov, seriálov, dokumentárnej tvorby, rozprávok či archívnych pokladov z produkcie RTVS. Už teraz v ňom možno nájsť všetky časti televíznych filmov Červené víno, Adam Šangala a Sváko Ragan, nové seriály RTVS Tajné životy či Doktor Martin, detskí diváci sa môžu tešiť na rozprávky z aktuálnej tvorby RTVS ako Zázračný nos, Láska na vlásku, Johankino tajomstvo, ale aj na detskú klasiku Spadla z oblakov či populárny seriál pre deti Safari za kuchyňou. V archíve sa momentálne nachádza až 200 televíznych diel, ďalšie budú postupne pribúdať, keďže archív bude aktualizovaný na periodickej báze. Nachádzajú sa v ňom aj diela, ktoré nie sú dostupné v bežnom online archíve RTVS.

Prístup na web dokoran.rtvs.sk je možné získať výhradne prostredníctvom prístupového kódu, ktorý sluchovo postihnutým divákom na požiadanie poskytne Asociácia nepočujúcich Slovenska. Prístupové kódy pre zrakovo znevýhodnených bude možné vyžiadať od Slovenskej knižnice pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči.