štvrtok 17. mája 2018

Umelá inteligencia: Nová platforma na Slovensku

Zavádza sa vo všetkých odvetviach, ktoré vytvárajú efektívnosť ľudskej produktivity a bude pokračovať v transformácii globálneho priemyslu, hospodárstva aj sociálneho systému. Americká obchodná komora v SR zakladá novú platformu umelej inteligencie na Slovensku.  

Platforma sa usiluje o zjednotenie a prepojenie akademického, verejného a podnikateľského sektora v snahe využiť všetky možnosti umelej inteligencie pre Slovensko. Podľa Oxford Insights prinesie umelá inteligencia revolúciu v poskytovaní verejných služieb a už dnes vlády na celom svete začínajú vidieť jej potenciál nielen pre hospodárstvo, ale aj pre firmy a verejné služby.

Podľa Martiny Slabejovej z Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu krajiny V4 sú v Európskej únii prvé, ktoré zaujali postoj k pripravovanému oznámeniu Európskej komisie o rozvoji umelej inteligencie. Na národnej úrovni je hlavným koordinátorom aktivít práve úrad vicepremiéra. Orientuje sa aj na podporu rozvoja inovatívnych podnikov, start-upov a prilákanie talentov, ktoré majú potenciálny prínos pre slovenskú ekonomiku.