piatok 29. júna 2018

Novinka: Orange Sport

Orange na tlačovej konferencii predstavil vysielanie novej športovej stanice, ktorá má priniesť viac ako 1000 hodín živých prenosov a 1500 hodín originálneho obsahu ročne. Hlavným ťahákom bude Liga majstrov, ktorú tam budú môcť diváci sledovať až do roku 2021.
 
V prieskume Orangeu viac ako štvrtinu ľudí oslovil práve exkluzívny športový obsah. Pre 81% slovenských futbalových divákov je najdôležitejšia Liga majstrov a viac ako polovica domácich futbalových divákov by rada sledovala slovenskú futbalovú ligu. „Spustením Orange Sport vstupujeme do novej éry, v ktorej ponúkneme zákazníkom najzábavnejšiu televíziu cez kvalitnú sieť a v nej pestrý exkluzívny, originálny obsah. Dostupný bude pre zákazníkov aj nezákazníkov Orangeu na Slovensku tak, aby ho mohlo sledovať ešte viac divákov ako doteraz,“ hovorí Pavol Lančarič. Na výrobe stanice spolupracuje Orange s českým partnerom O2 Czech Republic. K dispozícii budú zápasy českých futbalových a hokejových líg, európsky basketbal, ale aj zápasy MMA a cieľom je pridať aj ďalšie slovenské športové súťaže.
 
Orange Sport bude dostupný pre zákazníkov aj nezákazníkov Orangeu, a vďaka novým možnostiam  prakticky kdekoľvek a kedykoľvek. Cez optickú sieť, cez internet, cez TV adaptér či satelit. Orange Sport bude vysielať v slovenčine a češtine, denne od 9.00 do 00.30 hod. K dispozícii bude v natívnej HD kvalite, výhľadovo sa počíta aj so 4K technológiou. V prípade viacerých futbalových prenosov ich bude možné sledovať vďaka tzv. paralelným staniciam, ktoré sú automaticky k dispozícii vtedy, ak sa hrá v rovnakom čase viacero zaujímavých zápasov. Celkovo tak budú môcť diváci sledovať okrem Orange Sport aj stanice Orange Sport 2, 3 a 4. Prvé dva zápasy Ligy majstrov v utorky a stredy s výkopom o 18.55 hod. tak pravidelne odvysiela Orange Sport, ďalšie štyri utorkové a stredajšie zápasy budú začínať o 21.00 hod a diváci ich tak budú môcť sledovať v priamom prenose na všetkých štyroch staniciach Orange Sport. Hlavný zápas bude vždy so slovenským komentárom a Orange Sport bude mať v úlohe komentátorov a moderátorov aj slovenské tváre.