pondelok 1. októbra 2018

Novinka: Mobilná aplikácia pre cestujúcich v Bratislavskom kraji

Používateľom umožní nákup cestovných lístkov, vyhľadávanie spojení či prehľad cestovných poriadkov všetkých dopravcov, ktorí sú zapojení do Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK). K dispozícii je v slovenskej, anglickej a nemeckej mutácii.
     
Na plnohodnotné využitie mobilnej aplikácie je potrebné sa v nej zaregistrovať a vytvoriť si profil. Aplikácia je voľne dostupná na stiahnutie ako pre operačný systém Android, tak iOS. Cestovné lístky je možné kupovať buď z kreditu alebo použitím platobnej karty Visa, Mastercard, Maestro. Cestovný lístok možno kúpiť aj pre spolucestujúcich, skupina však musí cestovať spolu. Z každej kategórii lístkov je možné zakúpiť najviac 30 kusov. Cestovný lístok začína platiť po minúte od nákupu. Ochranu proti kopírovaniu zabezpečuje QR kód, ktorý sa mení každé tri sekundy.

Okrem zakúpenia lístkov si môže cestujúci v mobilnej aplikácii vyhľadať jednotlivé spojenia verejnej dopravy z miesta na mape či výberom najbližších zastávok. Aplikácia umožňuje aj poslanie otázok, resp. zaslanie spätnej väzby a podnetov zo strany cestujúceho. Tie sa budú vyhodnocovať a zapracovávať.