piatok 22. februára 2019

Novinka: Prvé skladacie mobilné zariadenie

Kompaktné zariadenie je výsledkom vyše osemročného vývoja, ktorý nasledoval po predstavení prvého prototypu ohybného displeja v roku 2011.

Galaxy Fold je vybavený prvým 7,3-palcovým displejom Infinity Flex na svete, ktorý umožňuje zložiť prístroj do kompaktných rozmerov s displejom na vnútornej strane. Úplné ohnutie vnútorného displeja umožňuje nová polymérová vrstva, vďaka ktorej je displej približne o polovicu tenší než bežný displej smartfónu. Sofistikovaný pántový mechanizmus s do seba zapadajúcimi ozubenými kolieskami je umiestnený v skrytom puzdre.

Spoločnosť Samsung spolupracovala s Google a s komunitou vývojárov aplikácií pre Android. Čipový balík AP novej generácie a 12 GB RAM približuje výkon osobným počítačom. Špeciálne bol navrhnutý systém s dvoma batériami. Galaxy Fold je po pripojení k bežnej nabíjačke schopný nabíjať súčasne sám seba a prostredníctvom technológie Wireless PowerShare druhé zariadenie. Vďaka šiestim objektívom – trom vzadu, dvom na vnútornej strane a jednému na vonkajšej – je sústava fotoaparátov Galaxy Fold mimoriadne flexibilná. Zariadenie prináša novú úroveň multitaskingu, ktorá napr. v priebehu videohovoru umožní používať ďalšie aplikácie.