štvrtok 11. júla 2019

Trend: Mobilné platby

Počas prvého dňa fungovania si Apple Pay aktivovalo viac ako 5-tisíc klientov mBank a spolu zrealizovali transakcie v hodnote viac ako 100-tisíc eur. Na konci prvého týždňa zaplatili klienti banky s Apple Pay viac ako jeden milión eur.

Platenie mobilným telefónom na Slovensku už nie je len záležitosťou úzkej skupiny technologických nadšencov a guru, ale stáva sa bežnou súčasťou každodenného života. Keď napríklad banka pred časom pre svojich klientov spúšťala službu Google Pay, využívalo ju osemkrát viac mužov než žien. Po zavedení Apple Pay sa ukázalo, že muži síce medzi používateľmi stále dominujú, ale už s oveľa nižším rozdielom – medzi klientmi mBank je ich trikrát viac ako žien a rozdiel sa stále zmenšuje.

Vďaka tejto službe môžete zaplatiť  prostredníctvom svojich iPhonov, Apple Watch či zariadení s požadovaným iOS. Prostredníctvom mobilnej aplikácie môžete priamo v telefóne kedykoľvek a kdekoľvek zapnúť a vypnúť jednotlivé typy transakcií, akými sú napríklad platby v zahraničí, nákupy v obchodoch, výbery hotovosti či internetové platby podľa aktuálnej potreby. „Zapnúť a vypnúť si môžete tieto služby kedykoľvek tak, aby ste ich mohli realizovať len vtedy, keď máte kartu úplne pod kontrolou a vypnuté ich mať vtedy, keď je karta odložená napríklad v hotelovej izbe počas slnenia sa na pláži“, dopĺňa Zdeněk Rys. Banka tiež svojim klientom umožňuje priamo v aplikácii on-line meniť finančné limity pre jednotlivé karty a typy transakcií, uzatvoriť cestovné poistenie, alebo zablokovať okamžite kartu v prípade straty alebo krádeže.