utorok 20. augusta 2019

ISIC: Náhrada potvrdenia o návšteve školy

Študentský preukaz ISIC (International Student Identity Card) sa čoraz viac akceptuje ako plnohodnotná náhrada potvrdenia o návšteve školy zo strany partnerských spoločností združenia CKM SYTS, ktoré vydáva na Slovensku preukazy ISIC, učiteľské ITIC (International Teacher Identity Card) a European Youth Card EURO<26 .="" font="" nbsp="">

Všetky tieto preukazy obsahujú čiarový kód s licenčným číslom a väčšina má tiež čip s výrobným číslom. Tieto identifikátory sú súčasťou databázy združenia a platnosť preukazov sa jednoducho overuje pomocou webovej služby. Združenie zaznamenalo nárast poskytovateľov zliav, ktorí overujú platnosť preukazu on-line. V súčasnosti overuje platnosť preukazov on-line 69 partnerov, čo predstavuje elektronickú kontrolu platnosti na niekoľkých stovkách miest na Slovensku. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o 44 percent. V internetových obchodoch je to bežné už viac ako desať rokov. U obchodníkov v kamenných prevádzkach overenie závisí aj od zariadení, čítačiek, ktoré používajú.

Podľa štatistík CKM SYTS počet poskytnutých zliav po on-line overení platnosti preukazu ISIS sa v prvom polroku medziročne zvýšil o viac ako 300 percent. Najvyužívanejšími zľavami s elektronickou kontrolou platnosti boli v tomto roku zľavy na elektronický tovar, špeciálny paušál u mobilného operátora a poistenie. Takáto rozsiahla spolupráca s poskytovateľmi zliav na základe on-line overenia platnosti preukazov zaraďuje Slovensko na špičku krajín združených v rámci ISIC Asociácie, do ktorej patrí vyše ako 130 krajín.