pondelok 7. októbra 2019

On-line: Digitálna inteligencia

Až 72 % mladých ľudí nevie, ako si nastaviť silné heslo na svoje on-line účty a priemerne len 14 % z nich vie, ako sa chrániť pred on-line hrozbami počas streamovania. To, že podozrivý mail treba ihneď zmazať a neotvárať, vedela len tretina študentov. 

Vzhľadom na slabé vedomosti mladých v testovaní ich digitálnej inteligencie a so zámerom edukovať a poukazovať na tieto riziká sa ČSOB rozhodla spustiť ďalší, v poradí tretí ročník projektu. Školy sa doň môžu zapojiť do 8. novembra 2019. Projekt má tri fázy. V prvej si môžu všetci na webe projektu bez ohľad nau na vek testovať svoje znalosti v oblasti digitálnej inteligencie. Dosiaľ tento test vyplnilo takmer 20.000 ľudí. Následne môžu žiaci a študenti zapojiť svoje školy do projektu testovania počas týždňa digitálnej inteligencie. Vlani túto možnosť aktívne využilo 349 tried a 4.382 študentov z celého Slovenska. Okrem vedomostí tak môžu získať aj vybavenie pre svoje počítačové učebne do svojich základných a stredných škôl. 

Tento rok od 15. októbra do 8. novembra pribudnú na stránke digitalnainteligencia.sk pre školy bezplatné študijné materiály, ktoré pripravia vyučujúcich a študentov na vedomostný test. V týždni od 11. do 16. novembra 2019 banka sprístupní on-line platformu, cez ktorú môžu študenti absolvovať test z oblasti internetovej bezpečnosti.