utorok 7. júna 2022

EasyPark: Už aj na Slovensku

Na slovenský trh bola uvedená aplikácia EasyPark s dostupnosťou v 3.200 mestách Európy, Veľkej Británie, USA a Austrálie. Prvým slovenským mestom, kde bude fungovať, je Bratislava. Okrem štandardných funkcií, akými sú spustenie a predĺženie parkovacej relácie, umožní využívať aj parkovacie karty na bezplatné alebo zvýhodnené parkovanie.

EasyPark ponúka na celom svete niekoľko funkcií. Okrem spustenia, predĺženia a ukončenia parkovania umožňuje zaplatiť za nabíjanie elektromobilov, nájsť ulice s dobrou dostupnosťou voľných parkovacích miest a vopred si parkovacie miesta rezervovať. Aplikácia je prispôsobená aj na operačné systémy vo vozidlách, ako napríklad Apple CarPlay a Android Auto.

Spoločnosť ponúka tiež softvérové riešenia určené na pomoc mestám a prevádzkovateľom parkovísk s využitím poznatkov na zlepšenie plánovania miest. Vďaka optimalizovanému parkovaciemu ekosystému sa napríklad skracuje čas hľadania voľného parkovacieho miesta, čo má pozitívny vplyv na zážitok z jazdy aj na životné prostredie v meste.