streda 5. októbra 2022

On-line: Darovanie krvi

Darcovia krvi na Slovensku sa už môžu objednať na darovanie krvi kedykoľvek a odkiaľkoľvek prostredníctvom novej webovej stránky, ktorú spustila Národná transfúzna služba SR spolu s novou mobilnou aplikáciou. Webová stránka disponuje novým a moderným dizajnom s prehľadným usporiadaním všetkých informácií o darovaní krvi a zložiek z krvi.

Plánované je tiež zasielanie notifikácií darcom na mail aj do mobilu. Darca má možnosť sa zaregistrovať do svojej privátnej zóny, kde bude mať na jednom mieste informácie a prehľad odberov krvi a zložiek z krvi, naplánované termíny darovania, informácie o oceneniach a taktiež súčasťou bude aj elektronický preukaz darcu krvi. Darcom krvi je stále ponechaná tiež možnosť objednať sa telefonicky, pričom telefonické objednávanie na pracoviskách bude možné do 14. hodiny práve z dôvodu zavedenia možnosti on-line objednania sa.        

Spolu s novým webom fungujú aj nové mobilné aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. Výhodou  mobilných aplikácií je využitie aktívneho prístupu do osobnej zóny darcu pre detailnejšie manažovanie si svojich termínov odberov.