pondelok 12. júna 2023

APPkA: Prvá slovenská charitatívna aplikácia

Nová charitatívna aplikácia APPkA premieňa energiu používateľov, ktorú vynakladajú pri akejkoľvek pohybovej aktivite (teda spálené kcal) na finančnú pomoc pre konktréne príbehy telesne znevýhodneného dieťaťa či dospelého. Prispieť tak môže doslova každý a nestojí ho to nič, okrem vynaloženia enegie pri pohybe. Aplikácia od jej spustenia v apríli doteraz pomohla už 16 ľuďom, pričom každému z nich sa podarilo získať vďaka používateľom maximálnu výšku príspevku 2.000 Eur. Dnes má aplikáciu stiahnutú takmer 9.000 používateľov. Pridáte sa?

Ide o projekt občianskeho združenia APPA, ktoré už 14 rokov pomáha rodinám, v ktorých žije telesne znevýhodnené dieťa alebo dospelý. Tieto rodiny potrebujú predovšetkým financie na úhrady rehabilitácií, zdravotných pomôcok a mnohých iných vecí, ktoré im uľahčujú alebo skvalitňujú život, alebo zlepšujú zdravotný stav. Za technologický vývoj aplikáciíe zodpovedá spoločnosť Astary brothers.

Bratislavský krst APPky moderoval herec Stano Staško, jeden z hlavných protagonistov kampane Forrest Up, ktorá bola špeciálne vytvorená pre APPku. Fungovanie prvej slovenskej charitatívnej mobilnej aplikácie predstavil spolu s Michalom Kubovčíkom. Pripravili spolu tiež reklamný spot inšpirovaný príbehom Forresta Gumpa. Spevák Dussky tu po prvýkrát oficiálne predstavil novú pesničku S hlavou túlavou, špeciálne naspievanú pre APPku. Na krste sa zúčastnili aj traja členovia Klubu APPA - prvé úspešné príbehy v APPke. Miro, Alex a Eliška porozprávali hosťom o skúsenostiach, ktoré mali ako prví na Slovensku v mobilnej aplikácii, vďaka ktorej každý z nich získal finančný príspevok v maximálnej výške 2.000 EUR.