pondelok 19. júna 2017

Aktuálne: Jednorazové cestovné poistenie 
Z množstva druhov cestovného poistenia Slováci preferujú pri ceste do zahraničia jednorazové cestovné poistenie. A ak dovolenkujú na Slovensku, až tretina sa nepoistí vôbec.  

Jednorazové poistenie pri cestách do v zahraničia využíva 45% ľudí, pričom na cesty po Slovensku si takéto poistenie uzatvára len necelá tretina. Pritom 15% necháva poistenie do zahraničia  na cestovnú kanceláriu, 10% je poistených celoročne a 6% sa spolieha na to, že v prípade potreby využije v zahraničí svoje štandardné zdravotné poistenie. Iba 8% ľudí sa pred cestou do zahraničia nepoisťuje vôbec a celoročné cestovné poistenie má uzatvorené len jednotky percent ľudí. 

V prípade dovoleniek na Slovensku necelá tretia ľudí neuzatvára cestovné poistenie vôbec, 16% sa spolieha na svoje štandardné zdravotné poistenie a len 8% sa poisťuje prostredníctvom cestovnej kancelárie. S poistnou udalosťou v rámci jednorazového cestovného poistenia má pritom skúsenosť 26% ľudí a zároveň je tento produkt cestovných poistení najčastejším typom, ktoré respondenti využívajú.

Podľa prieskumu Nielsen Admosphere Slovakia, ktorého sa zúčastnilo tisíc respondentov internetovej populácie starších než 18 rokov.