pondelok 12. júna 2017

OPVaI: Viac peňazí pre výskum a inovácie
Ministerstvo hospodárstva SR navýšilo objem financií určených na podporu mikro-, malých a stredných podnikov prostredníctvom výziev operačného programu Výskum a inovácie. Záujemcovia o podporu môžu predkladať žiadosti ešte do konca júna 2017.

Pre veľký záujem zo strany podnikateľov pristúpilo ministerstvo na zvýšenie sumy finančných prostriedkov v rámci výziev zameraných na podporu nových a začínajúcich mikro-, malých a stredných podnikov (kód OPVaI-MH/DP/2016/3.1.1-03) a existujúcich mikro-, malých a stredných podnikov (kód OPVaI-MH/DP/2016/3.3.1-04). Pri výzve zameranej na podporu nových a začínajúcich podnikov boli prostriedky navýšené z pôvodnej výšky 30 miliónov eur na 35 miliónov eur. V rámci výzvy určenej existujúcim podnikom sa alokácia zvýšila z pôvodnej výšky 40 miliónov eur na 50 miliónov eur.

Realizáciou projektu podporeného v rámci spomínaných výziev musí dôjsť k uvedeniu nového alebo inovovaného produktu (výrobku alebo služby) žiadateľa na trh, alebo k inovácii produkčného procesu. Predmetom projektu musí byť buď nákup nového dlhodobého majetku, ktorý bude využívaný na produkciu produktu žiadateľa, alebo zavádzanie nástrojov elektronického podnikania. Súčasne môžu byť predmetom projektu aj ďalšie aktivity bližšie špecifikované priamo vo výzvach. V súvislosti s očakávaným vyčerpaním finančných prostriedkov MH SR plánuje ukončením 3. hodnotiaceho kola obidve výzvy uzavrieť. Pre prípadných záujemcov o podporu v rámci týchto výziev je teda pravdepodobne posledný možný termín na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok 30. jún 2017.

Viac informácií môžu záujemcovia získať na opvai.sk, prípadne prostredníctvom mailovej adresy opvai@siea.gov.sk.