utorok 19. júna 2018

Svetobežka: Aplikácia na cesty

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR ponúka mobilnú aplikáciu, pomôcku slovenským občanom pri cestách do zahraničia. Svetobežka je bezplatná, ministerstvo ju vyvinulo samo s externou grafickou a softvérovou podporou. 

Aplikácia je rozdelená do 6 hlavných sekcií:  V núdzi v zahraničí, Registrácia pred cestou, Cestovanie, V čom spočíva konzulárna pomoc, Stredisko pre pomoc občanom a Slovenské zastupiteľstvá, pričom päť z nich má ďalšie podsekcie, ktoré poskytujú konkrétne informácie a rady, ako postupovať v núdzových situáciách v zahraničí, koho kontaktovať ako prvého, kam sa obrátiť po pomoc, ktoré pravidlá dodržiavať, čo konzulárni pracovníci slovenských zastupiteľských úradov môžu pre našich občanov urobiť a čo už nie. V neposlednom rade obsahuje zoznam všetkých slovenských diplomatických zastúpení vo svete s príslušnými telefonickými a emailovým kontaktmi voliteľnými priamo z menu aplikácie.

SVETOBEŽKA pre operačné programy Android a iOS (Apple) je dostupná na stiahnutie zdarma na portáloch play.google.com, respektíve itunes.apple.com/sk a funguje aj v režime offline, čiže na jej používanie nie je potrebné permanentné internetové pripojenie.