pondelok 19. februára 2018

On-line: Spoznaj svojho policajta

Mesto Zvolen rozbieha projekt, od ktorého si sľubuje väčšie prepojenie obyvateľov a svojich strážcov verejného poriadku.  

Obyvatelia budú informovaní, kto má na starosti okolie ich bydliska a budú môcť zodpovedného policajta kontaktovať a prebrať s ním problémy verejného poriadku. Za týmto účelom vznikla na internetovej stránke mestskej polície sekcia Spoznajte svojho policajta, ktorá okrem kontaktu obsahuje aj fotografie tváre policajtov a ich rozdelenie do jednotlivých rajónov. Ktokoľvek môže už dnes kontaktovať svojho strážcu verejného poriadku so svojím podnetom na mailovej adrese tvojpolicajt@zvolen.sk či na mobilnom telefónnom čísle 0905382769.

Rajóny sú rozdelené tak, aby aj jednotliví policajti dostali na starosť práve lokalitu, v ktorej sami žijú. Zámerom je čo najosobnejší kontakt. Samotní policajti by časom mali zorganizovať stretnutia s obyvateľmi, aby sa im predstavili a informovali ich o svojej činnosti. Pochopiteľne policajti musia plniť aj množstvo iných úloh, hliadkovanie v ich lokalite teda z objektívnych príčin musí byť časovo obmedzené. Na hliadkovanie a riešenie problémov priamo vo svojich rajónoch sú vyčlenené najmenej dve hodiny týždenne. Po každej návšteve rajónu budú povinní urobiť úradný záznam o svojich zisteniach, následne budú stanovené lehoty na prípadné vyriešenie problémových situácií. Ich aktivita bude pochopiteľne podliehať kontrole.