pondelok 28. mája 2018

Smart city: Platobná karta a cestovný lístok

Cestujúci mestskou hromadnou dopravou (MHD) v Bratislave si môžu od mája zakúpiť  predplatný cestovný lístok priamo cez bezkontaktnú platobnú kartu.  

Lístok sa kupuje on-line cez e-shop Dopravného podniku Bratislava (DPB) a priradí sa ku platobnej karte. Kontrola vo vozidlách MHD prebehne priložením karty k revízorskej čítačke. Podmienkou je registrácia cez internet na dpb.sk. V systéme budú predávané všetky typy predplatných cestovných lístkov, a to obyčajné aj zľavnené 7, 30, 90 a 365 - dňové na kartách Mastercard a VISA platné pre mestské zóny výhradne vo vozidlách MHD v Bratislave. Pri zakúpení predplatného cestovného lístka na BMK – Bratislavskú mestskú kartu, bude cestujúcim automaticky poskytnutá 10% zľava.

Ďalšou novinkou bude možnosť kúpy jednorazového cestovného lístka bežnou platobnou kartou priamo vo vozidlách MHD. Nové vozidlá, teda 90 nových autobusov a 18 elektrobusov, sú už vybavené označovačmi, ktoré umožňujú použitie platobnej karty na nákup lístka vo vozidle. Všetky ďalšie, ktoré v budúcnosti DPB zakúpi, budú vybavené touto funkcionalitou automaticky.