pondelok 22. marca 2021

Aktuálne: Google Street View

S jarou prichádzajú na slovenské cesty opäť autá Google Street View. Počas nasledujúcich mesiacov zavítajú do viacerých miest po celom Slovensku. Hlavným cieľom bude aktualizácia snímok miest, cestnej infraštruktúry, diaľnic a rýchlostných komunikácií na internete.

​Vďaka službe Google Street View majú používatelia príležitosť navštíviť väčšinu slovenských miest, viaceré hrady a zámky, nechýba ani prírodné dedičstvo, vrátane národných parkov. Google si uvedomuje, že infraštruktúra sa v mestách, ale aj medzi mestami, mení a neustále vyvíja, preto je potrebné snímky pravidelne aktualizovať. Nové snímanie tak napomáha tomu, aby sa používatelia dokázali v rôznych destináciách ešte lepšie zorientovať. 

Služba Street View umožňuje zobrazovanie 360-stupňových snímok ulíc, ale aj prírodných a kultúrnych pamiatok. Táto populárna funkcia v Mapách Google je momentálne dostupná vo vyše 88 krajinách sveta, vrátane Antarktídy a Arktídy, v klasických počítačoch aj v mobilných zariadeniach a takisto aj v službe Google Earth. Na Slovensku je Street View dostupné od roku 2012.