štvrtok 15. júna 2023

On-line: Kultúrne leto

Od 15. júna do 9. septembra bude v Bratislave aj tento rok prebiehať už 48. ročník obľúbeného kultúrneho festivalu. Koncerty, divadelné predstavenia, komentované prehliadky, ale tiež cvičenie jógy, swap či silent disco si v rámci Bratislavského kultúrneho leta budete môcť užiť tak v centre hlavného mesta ako aj v jeho 14 mestských častiach. Novinkou bude podpora duševného zdravia: diskusie Ligy za duševné zdravie či príbehy „živých kníh“ neziskovej organizácie Eduma v Letnej čitárni U červeného raka.

Bratislavské kultúrne leto otvorí dnes na Hlavnom námestí v rámci ONE DAY JAZZ festivalu koncert islandskej skupiny Mezzoforte v špeciálnej zostave spolu so slovenským bubeníkom Martinom Valihorom. Tohtoročný letný kultúrny festival prinesie tiež obnovené podujatie Noc hudby, počas ktorej sa môžu v uliciach hlavného mesta predstaviť pouliční muzikanti. Busking festival má korene vo Francúzsku a v rovnakom čase prebieha vo viac než 120 krajinách sveta.

V pondelky jóga, v stredy cestovateľské kino, nedele určené rodinám s deťmi... Bohatý program hudobných vystúpení a divadelných predstavení doplnia kreatívne workshopy, živé nahrávanie podcastu Rande s mestom, obľúbené bratislavské kvízy, výstavy aj čítanie. Medzi desiatkami letných podujatí bude v druhej polovici júna tiež slávnostné otvorenie Námestia slobody a spustenie zrekonštruovanej fontány Družba. Program bude priebežne aktualizovaný on-line na webových stránkach kulturneleto.sk.