streda 10. apríla 2019

Trend: Televízor ako obraz

Uhlopriečky dnešných televízorov sa neustále zväčšujú. Úmerným tempom sa zvyšuje aj kvalita prehrávaného obsahu a úroveň jeho zobrazenia. To všetko diváci dennodenne využívajú a oceňujú – do chvíle, než film skončí a je čas televízor zhasnúť.

Technológie dokážu okrem zobrazenia obľúbených fotografií alebo praktických hodín obrazovku televízora farebne prispôsobiť okolitému prostrediu a celé zariadenie opticky zamaskovať – podobne ako to v prírode robia chameleóny. Opatrenie primárne zamerané na minimalizovanie nevľúdnej vizuálnej podoby steny s prázdnou čiernou obrazovkou sa teraz posúva o krok ďalej: k cielenému skrášleniu interiéru domácností svojich zákazníkov. Nový režim Ambient ponúkne diela Tali Lennoxovej, modelky a umelkyne, ktorá sa presadila najmä v módnom priemysle, známa je ale aj svojimi abstraktnými olejomaľbami. Zastúpená je v ponuke napríklad aj tvorba holandskej dizajnérskej dvojice Scholten & Baijings. „V priebehu nasledujúcich rokov hodláme obsah dostupný v režime Ambient aj naďalej rozširovať na základe spolupráce s mladými talentovanými umelcami, aby sme tak našim zákazníkom ponúkli ďalšie užitočné spôsoby, ako si svoj televízor QLED ešte lepšie vychutnať“, uviedol Jongsuk Choo.

Okrem radu výtvarných diel a „chameleónej“ funkcie poskytuje režim Ambient prístup k bohatej škále obsahu vrátane aktuálneho spravodajstva, správ o počasí, fotografií či hudby. QLED televízory sú navyše vybavené automatickým senzorom úrovne okolitého osvetlenia, ktorý priebežne prispôsobuje jas obrazovky aktuálnym svetelným podmienkam. Televízor tým šetrí energiu a súčasne je každú chvíľu „na očiach“ len do takej miery, ako je to práve potrebné.