štvrtok 25. októbra 2018

Upozorňujeme: Investičné podvody cez internet


Polícia upozorňuje na podvody, ktoré sa môžu šíriť aj prostredníctvom internetu. Opakovaný nevyžiadaný telefonát, prísľub rýchlej návratnosti financií, časovo neobmedzená a údajne lukratívna ponuka sú častými znakmi práve investičných podvodov.
     
Ak sa už v minulosti niekto stal obeťou investičného podvodu, môže sa ňou stať znova. Podľa polície totiž podvodníci mohli predať informácie o obeti iným páchateľom. Policajný zbor SR spolu s Europolom upozorňuje na rôzne formy investičných podvodov. Skôr než peniaze niekomu dáte či investujete, je potrebné sa poradiť. Podvodníci sa obete často snažia presvedčiť, že ponuka je určená len im a nemajú o nej veľmi rozprávať svojim známym.
      
Jedným z opatrení prevencie môže byť aj to, že oslovená potenciálna obeť nebude reagovať na neštandardné telefonáty ohľadom investičných príležitostí. Pozor si treba podľa polície dávať aj na ponuky, ktoré sľubujú bezpečné investovanie, garantovanú návratnosť a veľký zisk. V tejto súvislosti polícia pripomína, že svoje podozrenie na podobné formy podvodu môžete nahlásiť, a tým pomôcť zabrániť ich šíreniu.