piatok 26. októbra 2018

On-line: Knižný kompas


Vrátiť ľudí späť ku knihám a k čítaniu s pozitívnym vplyvom na náš život - to je základné motto zaujímavej akcie. Knižný kompas priniesol naraz, v jeden deň na pulty slovenských kníhkupectiev 28 noviniek zahraničných aj domácich autorov, akými sú Paulo Coelho, EL James, Jozef Karika, Andrea Coddington, Arpád Soltész, Kristína Tormová a ďalší.

Vydavateľstvo Ikar a kníhkupci z celého Slovenska vrátane Panta Rhei a Martinus sa spojili a pripravili ďalšiu akciu: v dvoch vlnách predstavia 35 pôvodných aj prekladových titulov od osvedčených autorov. Zámerom Knižného kompasu je upriamiť pozornosť ľudí opäť na čítanie a jeho pozitívne účinky na ľudskú psychiku: zvyšuje inteligenciu, zlepšuje pamäť, redukuje stres a prispieva k vyššej empatii. Kto z nás to nepotrebuje?        

Súčasťou akcie budú tiež besedy spisovateľov po celom Slovensku či súťaž o 166 kníh podľa vlastného výberu. Pripravených je ďalej takmer 110.000 špeciálnych súťažných záložiek, aj autorských záložiek s ich citátmi. A ako darček ku každej zakúpenej knihe z ponuky Knižného kompasu môžete do konca novembra t.r. získať Motivačný zápisník iba za euro! Viac informácií získate na internetových stránkach kniznykompas.sk.