piatok 18. októbra 2019

Selfie: Vo vesmírnom priestore

Možnosť urobiť si selfie vo vesmíre mali doteraz len astronauti. To sa však má zmeniť a ktokoľvek môže odoslať svoju selfie prostredníctvom stránok Mission Control. 

Ak chcete dostať svoju tvár do vesmíru, navštívte samsung.com/spaceselfie a nahrajte svoju fotku. Samsung v spolupráci s partnerom z odboru letectva a kozmonautiky Flightline Films dostáva svoje technológie až na samú hranicu vesmírneho priestoru a spotrebiteľom umožní dostať na obrazovku prístroja Samsung svoje vlastné „SpaceSelfie“. Pretlakový balón na výstup do vysokých výšok s veľkosťou polovice basketbalového ihriska (10,5 x 18 m) vystúpi zo štartovacieho stanoviska v Južnej Dakote v USA a do výšky takmer 20.000 metrov vynesie na zákazku vyrobenú nákladovú debnu, v ktorej je uložené zariadenie S10 5G. Vybavenie bolo navrhnuté tak, aby dokázalo urobiť fotografie najvyššej kvality s ohľadom na zakrivenie Zeme a odrazy svetla od Slnka, ktorého slnečná energia napája vybavenie a samotný prístroj S10 5G. Na Zemi majú zákazníci šancu získať fotografiu svojej tváre vo vesmíre, a to tak, že si pomocou svojho smartfónu urobia selfie, ktorú nahrajú na internetové stránky riadiaceho strediska. 

Pre misiu SpaceSelfie boli špeciálne vyvinuté dve aplikácie. Prvá z nich je aplikácia pre „pozemné riadenie“, ktorá bola vytvorená pre odosielanie a prijímanie selfie medzi riadiacim strediskom a smartfónom na obežnej dráhe. Druhou je aplikácia špeciálne určená pre S10 5G, ktorá komunikuje s fotoaparátom upevneným na statíve a odosiela mu príkazy na vytvorenie selfie fotografie zobrazenej na telefóne zariadenia. Aplikácia na smartfóne S10 potom pozemnej aplikácii odošle príkaz, aby fotografiu odoslala späť na Zem a odtiaľ putuje obrázok priamo k spotrebiteľovi.