streda 3. októbra 2018

Aktuálne: Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti 2018

V Európskej únii začal šiesty ročník Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti (ECSM). Kampaň, ktorá bude prebiehať celý október, organizujú Agentúra EÚ pre kybernetickú bezpečnosť ENISA, Európska komisia a viac ako 200 partnerov z celej Európy. 

Cieľom je zvyšovanie informovanosti a podpora kybernetickej bezpečnosti medzi občanmi a organizáciami, ako aj poskytovanie aktuálnych bezpečnostných informácií prostredníctvom vzdelávania a výmeny osvedčených postupov.
Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti sa v roku 2018 zameriava na štyri témy, pričom každej z nich sa bude venovať jeden októbrový týždeň:
1. týždeň - 1. až 7. októbra: „Venujte sa základnej kybernetickej hygiene“
2. týždeň - 8. až 14. októbra: „Rozšírte svoje digitálne zručnosti a znalosti“
3. týždeň - 15. až 21. októbra: „Rozpoznajte kybernetické podvody“
4. týždeň - 22. až 28. októbra: „Nové technológie a súkromie“.

Počas Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti sa v celej Európe bude konať viac než 400 aktivít, akými sú konferencie, workshopy, školenia, všeobecné prezentácie pre používateľov, webové semináre, on-line kampane s cieľom podporiť bezpečnosť na internete. Oficiálne webové sídlo kampane je
www.cybersecuritymonth.eu. Používatelia tu môžu nájsť tipy a rady v 23 jazykoch EÚ, pozrieť si informačné materiály a nájsť koordinátorov ECSM vo všetkých členských štátoch. Môžu si tiež otestovať vedomosti v on-line kvíze o kybernetickej bezpečnosti. Na stránke nájdete aj interaktívnu mapu, na ktorej môžete nájsť, aké aktivity sa v každom meste organizujú.