streda 3. októbra 2018

SR: Finančný príspevok na podporu gramotnosti detí

Základné školy sa môžu uchádzať o nenávratný finančný príspevok na projekty podporujúce rozvoj matematickej, čitateľskej a prírodovedeckej gramotnosti. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR ako sprostredkovateľský orgán pre prioritnú os Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje vyhlásilo štvrté hodnotiace kolo v rámci dopytovo orientovanej výzvy.
     
Školy sa môžu uchádzať o nenávratný finančný príspevok do 12. októbra t.r. O finančné prostriedky môžu naďalej žiadať oprávnení žiadatelia, ktorými sú základné školy z celého Slovenska, vrátane Bratislavského samosprávneho kraja, resp. v prípade, ak škola nemá právnu subjektivitu, oprávneným žiadateľom je zriaďovateľ školy. Projekty môžu byť zamerané na mimoškolskú činnosť, na zaradenie extra hodín i vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov, vrátane zakladania pedagogických klubov.

Minimálna výška príspevku je 50.000 eur, maximálna 200.000 eur. Minimálna dĺžka na realizáciu aktivít projektu je 12 mesiacov, maximálna dva roky. Celková alokácia na túto výzvu je 15 miliónov eur z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu. V rámci predchádzajúcich troch kôl výzvy bolo predložených celkovo 93 žiadostí v celkovej výške viac ako 10,8 milióna eur, z toho bolo 11 žiadostí v rámci Bratislavského samosprávneho kraja.