piatok 3. mája 2019

Radíme: Dokonalá fotografia

Fotografie dnes robíme takmer na každom kroku, pretože nám to moderné mobilné zariadenia výrazne uľahčujú. Nie vždy sme však s každou snímkou spokojní. Ako teda dosiahnuť čo najväčšiu spokojnosť?  

Tipy a triky pre skvelý výzor na každej fotografii:   
1. Upustiť od prehnanej sebakritiky - Na fotku sa musíte pozerať ako na celok a nehľadať na nej len  náznak chybičky krásy. Vaši priatelia či rodina ani netušia, o čom hovoríte.

2. Dvojitá brada - Veľmi jemne zastrčte bradu, predĺžte krk a nechajte vyniknúť vaše čelo. Táto technika púta pozornosť na celú tvár než špecificky na vašu bradu a fotka tak vyznieva prirodzenejšie.

3. Syndróm malých očí - Pred fotením si vezmite klieštiky na riasy a maskaru, tie vám pomôžu skutočne zvýrazniť vaše oči. No tú najväčšiu iskru im dodá váš úsmev.

4. Uhol krásy - Snažíte sa o perfektnú selfie? Tak potom držte váš telefón nad líniou vašich očí. Budete sa pozerať smerom dohora a to sa pokladá za univerzálne lichotivý záber. A v prípade, ak vás fotí niekto iný, potom treba dbať na polohu vášho tela. Dajte prednosť postoju pod uhlom, než priamemu záberu, určite budete spokojnejšia s výsledkom.

5. V kŕči - Najlepšou radou je, zabudnite, že na vás mieri objektív. Tak dosiahnete svoj prirodzený a najkrajší výzor.

6. Kam pozerať - Neodporúča sa pozerať priamo do objektívu a to z jednoduchých dôvodov:
a) Priamy pohľad si vyžadujú len fotky na občiansky a pas. 
b) Ten, kto vás fotí má väčšinou dobré svetlo za sebou; to znamená, že vy sa pozeráte smerom k svetlu, ktoré vám pomáha vyzerať skvelo. 
c) Niektorí fotografi chcú, aby ste sa pozerali tesne nad objektív. Tým sa vytvorí dojem akéhosi tajomna a čo je ešte lepšie, znižujete tak riziko červených očí.

7. Vyblednutá tvár - Púdrová lícenka či bronzer môžu byť pri fotení vašimi najlepšími priateľmi. Blesk, ale aj jasné slnečné svetlo môžu mať za následok, že vaša tvár bude na fotke vyzerať len dvojrozmerne. Ak do tváre pridáme trocha farby, umožníme jej na fotkách vyniknúť, takže sa v nej nestratí. V prípade núdze pomôže aj staré dobré štipnutie do líc