štvrtok 30. apríla 2020

On-line: Meet zadarmo

Google sprístupní od mája t. r. pre všetkých zadarmo svoju prémiovú komunikačnú platformu Meet. V rámci bezplatnej verzie budú videohovory obmedzené na 60 minút, do 30. septembra 2020 bude maximálna doba jedného stretnutia pre jednotlivé účty 24 hodín.

Služba zahŕňa rôzne funkcie, napríklad kontrolu zabezpečenia, navýšenie kapacity stretnutí – do 100 účastníkov videokonferencií pre individuálne účty a do 250 účastníkov v prípade firemného alebo školského účtu, zdieľanie obrazovky vo vysokej kvalite, titulky alebo možnosť vlastného rozloženia na základe preferencií. K stretnutiam sa nemožno prihlásiť z anonymných účtov. Služba tiež využíva pokročilé šifrovanie dát počas prenosu a ich uloženie v zašifrovanej forme na zabezpečené úložisko Disk Google či možnosť spustenia služby vo webových prehliadačoch bez nutnosti inštalácie pluginov.

Google sprístupní Meet na webstránke meet.google.com a prostredníctvom mobilných aplikácií pre iOS alebo Android. Z bezpečnostných dôvodov ju bude sprístupňovať postupne v priebehu najbližších týždňov. Ak sa používateľovi nepodarí spustiť službu hneď, bude sa môcť zaregistrovať na špeciálnej stránke a potom dostane upozornenie na dostupnosť. Do Meet sa bude môcť prihlásiť každý, kto má emailovú adresu a vytvorený účet Google.