utorok 23. augusta 2022

RMM: Rýchlosť a automatizácia

Pri výbere riešení pre vzdialenú správu a monitoring (RMM) patrí k najdôležitejším kritériám podľa spoločnosti ZEBRA SYSTEMs rýchlosť ako aj možnosti automatizácie. Vzhľadom na tlak na vyššiu produktivitu IT správcov a tiež komplexnejšie bezpečnostné hrozby hľadajú poskytovatelia MsP (Managed Service Providers) také RMM platformy, ktoré im umožnia vyrovnať sa s aktuálnymi nárokmi zákazníkov na zachovanie kontinuity podnikania.

V zozname 10 odporúčaných vlastností od spoločnosti N-able, ktoré je potrebné zohľadniť pri voľbe vhodnej RMM platformy, sa celá polovica týka rýchlosti a schopnosti automatizovať:
• Automatizácia skenovania a informovania o firemných sieťach, virtuálnych strojoch a ďalších zariadeniach, ktoré vyžadujú okamžitú pozornosť.
• Automatizácia bežných rutinných činností umožňujúca zastať viac úloh s rovnakým personálom.
• Automatizovaný patch management operačných systémov a aplikácií, ktorý výrazne znižuje riziko napadnutia cez neošetrené zraniteľnosti.
• Generovanie a zdieľanie prehľadných reportov umožňujúce rýchle rozhodovanie a vyriešenie vzniknutých problémov.
• Rýchly a bezpečný vzdialený prístup pomáhajúci riešiť problémy bez nutnosti prerušenia prevádzky IT infraštruktúry zákazníka.

Odporúčané riešenie napríklad umožňuje vytvárať automatizačné postupy a procesy s využitím vyše 600 dostupných elementov. Zefektívňuje MSP operácie automatizáciou opakovaných procesov a vďaka používateľskému rozhraniu v štýle „drag & drop“ nevyžaduje žiadne predchádzajúce znalosti skriptovania. Maximalizuje tak produktivitu technických pracovníkov a pomáha štandardizovať a skvalitňovať IT procesy.