utorok 27. septembra 2022

Upozorňujeme: OvereneSpolocnost.sk

Slovenská advokátska komora (SAK) na svojom webe upozorňuje na aktivity od „OverenaSpolocnost.sk“, ktorý podvodným spôsobom vymáha od občanov aj firiem peniaze za neobjednané služby tzv. „účtovného auditu“, pri ktorých zároveň dochádza k zneužívaniu dobrého mena komory a jej rozhodcovského súdu. SAK preto vyzýva firmy a občanov, ktorí dostali takéto faktúry za nevyžiadané služby, aby ich neuhrádzali, a prípadne sa obrátili s podnetom na orgány činné v trestnom konaní.

Súčasťou týchto podvodných výziev na úhradu faktúr je poukazovanie na rozhodcovské doložky Rozhodcovského súdu Slovenskej advokátskej komory (RS SAK). Ide o hrubé zneužívanie dobrého mena rešpektovaného súdu a komory ako takej. SAK sa preto voči takémuto konaniu dôrazne ohradzuje, a na ochranu dobrého mena podnikne potrebné právne kroky. Konanie okolo stránky „OverenaSpolocnost.sk“ môže podľa nášho názoru zároveň napĺňať znaky skutkovej podstaty trestného činu podvodu a zneužitia účasti na hospodárskej súťaži. 

SAK je zriaďovateľom Rozhodcovského súdu SAK, ktorý ponúka dôveryhodnú alternatívu na riešenie obchodných sporov. Doložky RS SAK sú široko používané v podnikateľskom prostredí; súd zároveň tvoria profesionáli s dobrou povesťou a dlhodobou praxou.