utorok 5. decembra 2017

On-line: 77 dôvodov, prečo mám rád Slovensko

Rozsiahly výskum verejnej mienky na Slovensku má svoje druhé pokračovanie. Minulý rok hlasovalo 2.070 Slovákov a v siedmich kategóriách udelili vyše 350.000 hviezdičiek. Absolútnym víťazom sa stal Peter Sagan. 

Aj tento rok majú Slováci v ankete 77 dôvodov, prečo mám rád Slovensko, možnosť udeliť hviezdičky v siedmich kategóriách. Kategórie osobnosť roka, športovec roka a udalosť roka zostali nezmenené, len s novými nomináciami. Novými kategóriami sú slovenské filmy, ikony novodobej slovenskej architektúry, slovenské nápoje a špeciálna kategória 7 odtlačkov Slovenska vo svete.

Ankete 2016 dominoval šport: udalosťou roka sa stali tituly majstra sveta v individuálnych športoch a osobnosťou roka Miro Šatan. Tradičná kuchyňa starých mám sa stala naj chuťou Slovenska, za najlepší slovenský produkt bol zvolený antivírusový softvér Eset a spomedzi spoločenských akcií vyhral Ľadový dóm na Hrebienku. Siedmym divom Slovenska sa stali Vysoké Tatry. Ako obstojí Slovensko v roku 2017? V špeciálnej kategórii 7 odtlačkov Slovenska vo svete sú medzi nominovanými ikona pop-artu Andy Warhol, vynálezca Štefan Banič, ale aj slovenskí stavitelia a hokejisti.

Hlasovať môžete na 77dovodov.sk. Anketu podporila nezisková organizácia Súdržnosť zrodená z minulosti.