piatok 21. apríla 2017

Radíme: Ako si vybrať práčku
Pranie by už dnes rozhodne nemalo byť komplikovanou záležitosťou. Uľahčiť nám ho majú technológie predĺžujúce životnosť spotrebiča aj samotných tkanín. Funkcií a technológií je však pomerne veľa. Záleží preto na preferenciách a osobných potrebách každého používateľa, ktoré si vyberie.

Nielen pre používateľov s ekologickým zmýšľaním je určená technológia zaručujúca úsporné pranie vďaka aktívnej pene (obohatenie zmesi pracieho prostriedku a vody o kyslík), ktorou sa aktivujú účinné látky pracieho prostriedku (enzýmy) už pri nižších teplotách. Ak ste boli zvyknutí prať na 60 °C, môžete teraz prať na 40 °C s rovnakým výsledkom. Vďaka tomu je prací cyklus ku tkanine šetrnejší a ušetríte veľké množstvo energie.

Častým problémom sú usadeniny pracieho prášku a aviváže. Pomôcť má špeciálne navrhnutá funkcia vodného oplachovania dávkovača. Spustí sa, keď sa dostane prostriedok do bubna a dávkovač prepláchne. Ďalšia špeciálna funkcia tiež pomáha odstrániť veľmi odolné škvrny napríklad od jedla, make-upu, trávy či krvi. Trvá 30 minút, zadáva sa pred zvolený program a dochádza počas nej k intenzívnemu pôsobeniu aktívnej peny na tkaninu.

Vyššiu energetickú účinnosť, menší hluk a dlhotrvajúci výkon (certifikovaná životnosť na 20 rokov) má zaručiť digitálny invertorový motor. Na tichší chod využíva magnety a spotrebováva tiež menej energie než univerzálny motor. Vďaka tomu nedochádza k mechanickému treniu a opotrebovaniu jeho súčasťou.