pondelok 10. júna 2019

Slovensko.sk: Nová verzia aplikácie aj prieskum

V súvislosti s prípravami nových funkcií elektronických schránok je tu tiež príležitosť zapojiť sa do testovania návrhov. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky začiatkom júna t.r. už sprístupnilo novú verziu Aplikácie pre eID (na prihlasovanie sa občianskymi preukazmi s čipom) pre platformy Windows, Mac a Linux (verzia 3.2). 

Používateľom, ktorí už majú uvedenú aplikáciu nainštalovanú, bude ponúknutá možnosť jej aktualizácie automaticky ihneď po spustení. Aplikácia na prihlasovanie je dostupná priamo na portáli slovensko.sk v sekcii „Na stiahnutie" alebo na stránkach Ministerstva vnútra SR.

V krátkom prieskume sa budete môcť vyjadriť k jednotlivým situáciám, s ktorými sa používateľ v prostredí elektronických schránok každodenne stretáva. Výsledky prieskumu budú zapracované do výslednej formy elektronických schránok s čo možno najprívetivejším vplyvom na prácu s nimi. Prieskum obsahuje niekoľko klikateľných úloh a zaberie len pár minút. Podrobné inštrukcie nájdete priamo v online teste.